Goodyear Zeppelin boven Olympische Spelen in Londen

Goodyear Zeppelin boven Olympische Spelen in Londen

NBC Sports heeft gekozen voor de Goodyear Zeppelin om vanuit de lucht opnames te maken van de Olympische Spelen in London.
Het is voor de tiende keer dat de Zeppelin van Goodyear wordt ingezet tijdens de Olympische Spelen. “Goodyear heeft al een goede reputatie voor luchtopnames”, aldus Nancy Ray, Goodyear’s director of airship operations. “Vandaar dat de Zeppelin een logische keuze is voor de prestigieuze opnames door NBC Olympics van de Olympische Spelen.”
Goodyear startte bijna 90 jaar geleden met de inzet van de Zeppelin voor luchtopnames. De eerste keer was in 1932, toen hij een locaal radiostation een beeld bood van de Olympische Spelen van Los Angelos. Daarna werd de Goodyear Zeppelin ingezet voor opnames bij de Olympische Spelen in Los Angeles, Lillehammer, Atlanta, Sydney, Salt Lake City, Turin, Beijing and Vancouver.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. Leen van den Boogert

    In 1972 vloog er al een ¨Blimp¨(dus geen Zeppelin!) over de OS zeilwedstrijden in Kiel. Eigenlijk was het de bedoeling deze in München te laten vliegen, maar op het laatste moment werd de vergunning ingetrokken en kwam Kiel daarvoor in de plaats. Achteraf een groot geluk aangezien men voor ¨München¨ hetzelfde vliegveld voor deze vluchten had gekozen als waar het bloedbad na de gijzeling heeft plaatsgevonden. Na deze tragedie brak Goodyear uit respect zijn vluchten boven Kiel af en vertrok naar de eigen basis even ten noorden van Rome.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.