Goodyear wil banden maken uit sojabonen

Goodyear wil banden maken uit sojabonen

Onderzoekers bij het innovatiecentrum van Goodyear hebben ontdekt dat sojabonen de hoeveelheid olie in banden kan verminderen. Ook gaat het loopvlak dat met sojabonen is geproduceerd 10 procent langer mee.
Bandenfabrikanten kunnen volgens de onderzoekers maar liefst 26,5 miljoen liter olie besparen. Bovendien mengt rubber dat is geproduceerd uit sojabonen makkelijker met de silica in de banden. Dat zou de efficiency van de fabriek aanzienlijk kunnen verbeteren. “Ook kunnen de uitstoot van voor het milieu schadelijke stoffen en de energieconsumptie verminderen“, aldus Jean-Claude Kihn, verantwoordelijk voor de techniek bij Goodyear. “Iedereen profiteert. Consumenten profiteren van een lagere slijtage van het loopvlak, Goodyear wint met de verhoogde efficiency en energiebesparingen en we winnen allemaal als het gaat over een betere impact op het milieu.”
Inmiddels zijn er al prototype-banden geproduceerd die de komende maanden zullen worden getest op de Goodyear testbaan in San Angelo. Als de resultaten positief zijn zullen consumenten de nieuwe band begin 2015 kunnen kopen, zo stelt Goodyear.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.