Goodyear participeert in verkeersveiligheidsactie

Goodyear participeert in verkeersveiligheidsactie

Goodyear participeert in het Participatiepunt, een online platform van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Bewoners kunnen hier verkeersonveilige situaties melden. Andere participanten zijn Mercedes-Benz en Incentive Company.

Oplossen
VVN wil de verkeersonveilige situaties die zij ervaren in hun directe woonomgeving in overleg met de gemeente oplossen. Naast het Participatiepunt zijn er ook buurtacties, waaronder de Remwegdemo, waarvoor VVN op donderdag 2 februari het startsein gaf. De VVN Remwegdemo heeft tot doel bewoners te laten zien wat snelheid doet. Hans van Beurden, General Manager Goodyear Dunlop Tires: “Het veiligheidsaspect is uiteraard de factor die ons rechtstreeks bindt met Veilig Verkeer Nederland. Als bedrijf dat actief is binnen de automotive industrie willen we niet alleen op het vlak van onze producten maar ook maatschappelijk ons steentje bijdragen aan een veiliger verkeer.”

Remweg
Volgens VVN directeur Felix Cohen is een te hoge snelheid in woonwijken een groeiend probleem: “Dit probleem speelt wereldwijd. Met de buurtactie VVN Remwegdemo’s willen wij samen met onze partners Mercedes-Benz en Goodyear direct laten zien wat snelheid doet. Als mensen zien wat het verschil in remweg is bij een snelheid van 50 en 30 km/u schrikken zij er vaak van.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.