Goodyear brengt prestaties banden op Tesla in beeld

Goodyear brengt prestaties banden op Tesla in beeld

Bandenfabrikant Goodyear gaat samenwerken met het Amerikaanse Tesloop, specialist in autodelen voor middellange afstanden, om het gedrag en de prestaties van banden op de door Tesloop gebruikte Tesla’s in beeld te brengen.

Data autogebruik
Tesloop zet semi-automatische Tesla’s in tijdens gezamenlijke autoritten in Californië. Hierdoor beschikt men over data van het autogebruik over miljoenen kilometers. “Die gegevens kunnen ons inzicht bieden in de volgende generatie mobiliteit”, aldus Jim Euchner, vice-president innovation bij Goodyear. “Hierbij kan het gebruikelijk worden dat auto’s meer dan 350.000 kilometer per jaar afleggen. Als we dat combineren met onze kennis en ervaring op het gebied van het ontwerpen, testen en gebruiken van banden, dat kunnen we band-gerelateerde technologieën en diensten voor die komende generatie connected mobiliteitsauto’s bieden.”

Evalueren tot platforms
Tesloop denkt dat alle mobiliteitsdiensten zullen evolueren naar platforms voor autonome, elektrische, supercharged voertuigen. Dat zal de kosten voor vervoer drastisch omlaag brengen, het aantal gereden kilometers opvoeren en het mogelijk maken dat auto’s 24 uur per dag in gebruik zijn.

Klik hier voor het filmpje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.