Gekleurde band in serieproductie

Gekleurde band in serieproductie

In China is de productie van gekleurde banden van start gegaan. De Chinsese bandenfabrikant Doublestar Tire Corp. lanceerde op 16 november de Color Tire, een band die wordt geleverd in vier kleuren.
Volgens President Wang Hai is de band een nieuw teken van de vooruitgang van de Chinese bandenproducenten en de ontwikkeling van de Chinese industrie. “De band wordt geleverd in de vier kleuren rood, geel, blauw en groen. Hij biedt dezelfde prestaties als de traditionele zwarte band.” Voor de productie maakt Doublestar Tire Corp. gebruik van een nieuwe productietechnologie. Volgens Doublestar kunnen de huidige personenauto-, truck- en busbanden worden geproduceerd in de kleuren die de klant wenst.
Eind vorig jaar was er op de vakbeurs Reifen al een gekleurde band te zien. Volgems Doublestar is de ontwikkeling een antwoord op de vraag uit Amerika. Bovendien ziet Wang Hai de band als een nieuwe periode van innovatie en ontwikkeling van de industrie. “Dit is de kracht van de Chinese samenleving.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.