Maxxis opent professioneel testcircuit in China

Maxxis opent professioneel testcircuit in China

Maxxis heeft op 16 november een eigen, professionele testlocatie voor autobanden geopend. De multifunctionele testbaan is gebouwd in China, net buiten Shanghai.
Maxxis investeerde ruim 150 miljoen dollar in deze ultramoderne testlocatie van ruim 5,2 kilometer lang. De locatie bestaat uit diversen testtrajecten en beslaat een totale oppervlakte van 860.000 m2. In lijn met het milieubeleid van Maxxis biedt de nieuwe testlocatie ook de mogelijkheid om met de verkregen testresultaten het productieproces te perfectioneren en mede hierdoor een nog milieuvriendelijker band te kunnen produceren.
Op de diverse testtrajecten kunnen meerdere bandentesten gelijktijdig uitgevoerd worden.
“De opening van dit testcircuit is voor Maxxis, onder andere ook producent van de merken Meteor en Mastersteel, een grote stap voorwaarts”, aldus Robert Lo, topman van Cheng Shin Tire & Rubber in China. “Als een van de top tien bandenfabrikanten van de wereld zijn wij trots op het bereiken van deze mijlpaal. De ingebruikname is de nieuwste stap in de ontwikkeling, productie en perfectionering van high-performance banden die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en maximaal presteren onder alle omstandigheden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.