Smithers test nu ook op ozon-degradatie
(Foto: Smithers)

Smithers test nu ook op ozon-degradatie

Smithers voegt een nieuwe machine aan zijn laboratorium in China toe. De bandentester voegt aan zijn faciliteit in Suzhou een apparaat toe dat ozon-degradatie bij banden kan testen.

Het merk stelt dat de nieuwe toevoeging van grote waarde is. Het rubber in banden kan namelijk sterk reageren op ozon. Dit gas heeft sterke oxiderende eigenschappen en kan invloed hebben op de materiaaleigenschappen en levensduur van het rubber. Volgens de tester is deze machine bijzonder, omdat de machine niet één compound, maar de hele band test. Daarnaast zijn de banden bij de faciliteit op lage temperaturen te testen.

“Onze topprioriteit is om aan de behoeften van onze klanten te voldoen en nauwkeurige testgegevens te leveren”, vertelt Henry He, testmanager van de regio Azië-Pacific bij Smithers, in een persbericht. “We kunnen nu ozonbestendigheid en duurzaamheid bij lage temperaturen testen om onze klanten te helpen de prestaties van hun banden te evalueren. Dit verkort de ontwikkelingscyclus voor onze klanten en verlaagt hun R&D-kosten.”

Mogelijkheden

De nieuwe testapparatuur kan duurzaamheidstests voor veroudering door ozon uitvoeren tot een ozonconcentratie van 250pphm. Daarnaast is het mogelijk testen uit te voeren tot -40 graden Celsius. Onder deze omstandigheden kunnen testingenieurs de prestaties en duurzaamheid van banden evalueren bij verschillende snelheden, luchtdruk en onder verschillende belastingen.

Het laboratorium in Suzhou werd in 2011 door Smithers geopend om de groeiende markt in Azië te bedienen. Het testen omvat niet alleen het uithoudingsvermogen van de banden, maar ook bijvoorbeeld het meten van de plunjer/hiel van de zitting.  Daarnaast is het ook mogelijk te kijken wat de rolweerstand en luchtdoorlatendheid is. Ook zijn er wieltestmogelijkheden beschikbaar. Dit omvat zowel radiaal-, roterende-, impact- en corrosietesten. De nieuwe machine voor het testen van ozon-degradatie is nog aan het kalibreren en is tegen het einde van september 2021 volledig operationeel.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.