Duitse automobilisten willen winterbandenplicht

Duitse automobilisten willen winterbandenplicht

Negen van de tien Duitse automobilisten zijn voorstander van een winterbandenplicht. Bij een enquete van de keuringsorganisatie Dekra onder 1.700 automobilisten sprak 93 procent van de ondervraagden hiervoor uit. Slechts 7 procent is tegen zo’n plicht. Bijna de helft (49 procent) was voorstander van een winterbandenplicht in de periode van oktober tot april en 41 procent van een winterbandenplicht in de periode van november tot maart. Slechts 6 procent bleek voorstander van de periode december tot februari.
Gevraagd naar de dagelijkse praktijk gaf 85 procent van de automobilisten aan vanaf de herfst voornamelijk op winterbanden te rijden. 11 procent bleek voorstander van allweather banden als alternatief voor winterbanden. Slechts 1 procent van de autormobilisten vond dat winterbanden alleen dienen te worden gemonteerd als men daartoe verplicht is. De Duitse minister van verkeer verwacht eind november de nieuwe, aangescherpte winterbandenwetgeving in gebruik te kunnen nemen.

Dit bericht heeft 0 reacties

 1. J Verhoef

  Met die maatregel loopt Duitsland in de wintermaanden wel een groot deel Nederlandse toeristen mis. Ik vind het onzin. Jaren terug waren er geen eens winterbanden. Als je graag van je geld af wil geef het dan aan een goed doel

 2. HENRI

  WE LEVEN IN 2010 EN NIET MEER IN 1975, TOEN REDEN WE MOET AUTO’S MET GEMIDDELD 60 PK EN EEN KOPPEL VAN 40 NM.DE GEMIDDELDE SNELHEDEN LAGEN BEHOORLIJK LAGER EN MET HELE SMALLE BANDJES HAD MEN OOK NOG BEHOORLIJK WAT DRUK PER CM2.
  TEGENWOORDIG RIJDEN WE MET DE GEMIDDELDE DIESEL ROND MET 180 PK EN EEN KOPPEL VAN 300 NM, WAT BEHOORLIJK VAN DE PLAATS GAAT EN MET DE HUIDIGE BREDE STANDAARD BANDEN EEN STUK MINDER DRUK PER CM2.
  VERGEET DAARBIJ NIET DE TOEGENOMEN DRUKTE OP DE WEGEN, DAN ZULT U BEGRIJPEN DAT TEGENWOORDIG WINTERBANDEN ZEER NOODZAKELIJK ZIJN.
  DUS VOOR U OORDEELT, ZORG DAN EERST VOOR WAT TECHNISCHE KENNIS EN DE NEDERLANDSE TOERIST DIE ZONDER WINTERBANDEN NAAR DUITSLAND GAAT, DIE KAN DUITSLAND GOED MISSEN.
  ZE RICHTEN MEER SCHADE AAN DAN GEWILD,
  EN DAT IS IEDER JAAR WEER TE ZIEN TIJDENS DE WINTERSPORTREIS. OVERWEGEND DE GELE KENTEKENS LIGGEN IN DE GREPPEL EN ZORGEN VOOR EEN DEEL VAN DE ERGERLIJKE FILES.

 3. Heinz

  Het gaat om een aanpassing van een onduidelijke wet die “passende” banden voorschreef.
  Passend is gewijzigd in winterband, all weather banden en alle type banden voorzien M+S symbool (modder en sneeuw).
  Een totale farce als men bedenkt dat het M+S symbool niet “beschermd” is en door autobandenfabrikanten te pas en te onpas op hun banden word vermeld om de omzet te verhogen zonder dat hun banden aan gestelde kwalificaties voldoen.
  Het is het gevolg ordinair gelobby van ’s werelds machtigste economische sector ; de auto industrie!
  Als het overigens niet sneeuwt of ijzelt mag men ook ’s winters met zomerbanden blijven rijden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.