Winterbanden blijven in Duitsland verplicht

Winterbanden blijven in Duitsland verplicht

Winterbanden blijven in Duitsland verplicht tijdens winterse omstandigheden. Dit meldt Bovag. Deze verplichting brengt met zich mee dat automobilisten die tijdens sneeuw, hagel of ijzel met zomerbanden over de Duitse wegen rijden, onverminderd een boete riskeren. Volgens de internetsite Autohaus.de is dit de uitkomst van spoedoverleg tussen de Duitse minister van verkeer en waterstaat en zijn ambtgenoten in de diverse Duitse deelstaten. Duitsland past daartoe op zeer korte termijn de wetgeving aan. Het spoedberaad volgde na een uitspraak van de rechtbank in Oldenburg. Die bepaalde onlangs dat de huidige wetgeving onduidelijk is. Daardoor was er onvoldoende juridische grond om overtreders te beboeten.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. willem

    Onvoldoende juridische grond om overtreders te beboeten en men gaat toch daarmee door……!? De wet is nog niet aangepast dus kan men wel beboeten maar men mag het niet,dus…. dan kun je naar de rechter om je boete terug te krijgen.
    Let op, ik ben niet tegen veiligheid, maar winterbanden betekent echt niet dat je een vrijbrief hebt om net te doen of er geen winterse omstandigheden zijn. Je moet leren autorijden, dus afstand houden en blijf met je voet van de rem af. Gas loslaten en anticiperen. Ga rechts rijden dan kom je er vlugger.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.