1 op 6 consumenten niet bewust van bandenkeuze

1 op 6 consumenten niet bewust van bandenkeuze

1 op de 6 automobilisten weet niet met welk soort banden zijn of haar auto is uitgerust. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Bovag en Vaco.

Winter
Het onderzoek ging over de bandenkeuze in de winter en is uitgevoerd door bureau Markteffect onder 863 particuliere automobilisten. Niet alleen bleek dat 1 op de 6 respondenten niet weet met welk soort banden zijn of haar auto is uitgerust, ook is ruim driekwart niet bekend met het verplichte Europese bandenlabel. Verder zegt 29 procent in de winter door te rijden met zomerbanden en 18 procent kiest bij een volgende aanschaf resoluut voor de goedkoopste banden.

Duitsland
Bovag en Vaco wijzen op de manier waarop het Duitse Centraal Bureau voor de Statistiek nauwkeurig bijhoudt wat de oorzaken zijn van verkeersongevallen: “Van de ruim 3.600 ongevallen met letsel in 2015 waarin een technisch gebrek de oorzaak was, bleken (gebreken aan) de banden in 1.117 gevallen de boosdoener. Dit is bijna twee keer zoveel als gebrekkige verlichting (642) en remmen (612). De Oosterburen zijn dan ook in staat om op basis van deze statistieken beter te handhaven.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.