De Bandenwisselweken starten vandaag

De Bandenwisselweken starten vandaag

Vandaag is de nieuwe campagne ‘De Bandenwisselweken’ gestart. Vereniging Vaco roept automobilisten op een afspraak te maken voor de wisseling naar winterbanden.
De campagne ‘De Bandenwisselweken’ heeft tot doel de verkeersveiligheid te vergroten door automobilisten bewust maken van de keuze van de juiste band op het juiste moment. Volgens Edwin Brinksma, branchemanager Vaco, is één op de vijf automobilisten in het bezit van winterbanden. “Uitgaande van een wagenpark van zo’n acht miljoen auto’s in Nederland, moeten komende winter weer ongeveer 1,6 miljoen auto’s op winterbanden worden gezet.”
Voor de campagne zijn nieuwe radiocommercials ontwikkeld. De radiocommercials, die vanaf vandaag zijn te horen, zijn ingesproken door de F1-commentator en autocoureur Allard Kalff. De spots zijn in stijl met de vakkundige bandenwissels tijdens een pitstop. Edwin Brinksma: “Tijdens een pitstop worden de banden snel, maar uiterst nauwkeurig gewisseld. Ik zie grote overeenkomsten met onze branche: vakmensen die hard werken en de nauwkeurigheid die essentieel is voor de verkeersveiligheid.”
Volgens Brinksma zijn de Europese wet- en regelgeving over winterbanden ten opzichte van vorig jaar weer veranderd. “Zo is in Tsjechië en Luxemburg de winterbandenplicht naar Duits model ingevoerd. Dat wil zeggen een winterbandenplicht bij winterse omstandigheden. In Spanje zijn winterbanden nu ook verplicht bij een bord in bergachtige gebieden.” Een overzicht van de wet- en regelgeving over winterbanden voor personenwagens in Europa staat op www.debandenwisselweken.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.