Hoge vraag stuwt prijs setje winterbanden omhoog

Hoge vraag stuwt prijs setje winterbanden omhoog

De voortdurende sneeuw en gladheid zorgt voor een eveneens aanhoudende vraag naar winterbanden. Indachtig de wet van vraag en aanbod gaat de prijs omhoog – en stevig ook. Volgens de Telegraaf kost een set van vier winterbanden nu al gauw een paar honderd euro’s meer dan dezelfde set twee maanden geleden kostte. “Kwestie van marktwerking”, zegt marketingmanager Banda Vaczi van Vredestein Apollo. De producent in Enschede, volgens de Telegraaf marktleider als het gaat om winterbanden, zou de vraag naar winterbanden amper aankunnen. Automobilisten klagen dat handelaren een slaatje willen slaan uit de huidige situatie. Ter verdediging verwijzen de garagehouders naar de bandengroothandel. Ook de zegsman van Vredestein stelt dat de tussenhandel de prijzen bepaalt. “En dat gaat aan de hand van vraag en aanbod.”

Dit bericht heeft 0 reacties

 1. Alex

  Al ver voor de winter zijn intrede doet, worden er winterbanden aangeboden aan particulieren en garages. Echter zijn er slechts weinigen die over gaan tot de aanschaf van winterbanden.
  Pas wanneer de eerste 10 cm sneeuw is gevallen, moeten er halsoverkop winterbanden gemonteerd worden.
  De sneeuwval en de wetswijziging in Duitsland hebben geleid tot grote vraag naar winterbanden waardoor schaarste is ontstaan.
  Dit heeft geleid tot enige prijsverhogingen.
  Mijn advies is om bij tijds de banden te vervangen. Dit geldt voor zowel de zomer- als de winterbanden. Ook voor de zomerbanden wordt een schaarste verwacht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.