Coronacrisis remt resultaten Conti

Coronacrisis remt resultaten Conti

Continental’s omzet en winst zijn in het eerste kwartaal van 2020 sterk gedaald als gevolg van de Coronacrisis. Dit blijkt uit het zojuist verschenen kwartaalverslag.
Omzet
De omzet kwam uit op 9,6 miljard euro, 10,9 procent lager dan een jaar eerder toen de omzet nog 11 miljkard euro bedroeg. Het bedrijfsresultaat (EBIT) kwam uit op 436,5 miljoen euro, bijna een halvering van de EBIT van 2019, die nog 823 miljoen euro bedroeg. De winst kwam uit op 292 miljoen euro, een jaar eerder was dat nog 575 miljoe n euro.
Op 31 maart 2020 telde het concern 239.649 werknemerts, een jaar eerder waren er dat nog 245.686.
Productie
Als gevolg van het Cortonacrisis heeft Continental de productie in 40% van haar productielocaties wereldwijd tijdeljjk of gedeelteliojk stilgelegd. Begin mei was dit nog steeds bij een vijfde van de productielocaties het geval, vooral in Noord-Amerika, Rusland, India en een locatie in Duitsland.
Continental zegt geen vooruitzicvhten te kunen doen voor het gehele jaar gezien de onzekere sitiatie rond het Coronavirus. Wel verwacht het bedrijf dat de winst en omzet fors lager zulllen uitvallen dan in het voorgaande jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.