Q3: hogere omzet en EBIT voor Conti

Q3: hogere omzet en EBIT voor Conti

ContinentalContinental heeft haar omzet in de eerste negen maanden van 2013 met 1,25 procent verbeterd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit het gepresenteerde kwartaalverslag.
Stijging
In de eerste negen maanden bedroeg de omzet bijna 25 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg met 4 procent tot 2,8 miljard euro. De nettowinst was bijna 1,6 miljard euro, een stijging van 8,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
In het derde kwartaal steeg de EBIT (winst vóór rente en belasting) met 16 percent tot 886.3 miljoen euro. De nettowinst zakte met 3 procent tot 434.1 miljoen euro.
Verwachting getemperd
De verwachting is dat Conti over geheel 2013 uitkomt op 33,5 miljard euro, iets lager dan de oorspronkelijke verwachting, door valutaschommelingen. Volgens de voorzitter van de Raad van Bestuur Elmar Degenhart stegen de rubberprijzen minder snel dan verwacht. “Ondanks de zwakke Europese automarkt konden we verder groeien. Maar we zagen wel stabilisatie in Europa”, zei hij tijdens de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.