‘Controleer bandenspanning van de camper’
(foto: Continental)

‘Controleer bandenspanning van de camper’

Voordat de camper voor ’t eerst weer de weg op gaat, moet de bandenspanning worden gecontroleerd om er voor te zorgen dat het nieuwe zomerseizoen veilig verloopt. Dat advies geeft Continental in een persbericht.

Voor de meeste camperrijders begint het seizoen deze maand, meestal eerst met een weekendritje. “Na de lange winterstop is het erg belangrijk om de banden van de camper te checken. Dat betekent de spanning van de koude banden controleren na de opslagperiode. De banden moeten ook gecheckt worden op eventuele beschadigingen. Bij twijfel is een werkplaats of bandenspecialist graag bereid bij te springen,’’ aldus Continental.

Het bandenbedrijf adviseert ook banden tijdig te vervangen. De productiedatum is vermeld op het DOT-nummer op de zijkant van de band. “Banden van een camper zouden niet ouder moeten zijn dan zes tot acht jaar omdat ze sneller slijten dan bij personenauto’s door het zwaardere gebruik en de langere opslagperiode. Als de band ouder is, kijk dan voor nieuwe naar CP (Camping Pneu) modellen die speciaal voor deze voertuigen zijn ontwikkeld.’’

Continental zelf heeft bijvoorbeeld de VanContact Camper die ook als vierseizoenenband te gebruiken is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.