Continental wint GreenTec Award 2014

Continental wint GreenTec Award 2014

Continental heeft samen met het Institute for Molecular Biology and Applied Ecology (IME) de GreenTec Award 2014 ontvangen voor de ontwikkeling van rubber uit paardenbloem. Dit gebeurde onder de projectnaam “RUBIN – Industrial Emergence of Natural Rubber from Dandelion.”
Duurzaam
Volgens de jury is dit project een goed voorbeeld van betrokkenheid bij milieu en duurzaamheid in de categorie Automobiliteit. De uitreiking van de award vond op 4 mei plaats tijdens de IFAT, de vakbeurs voor milieutechnologie.
“Continental stimuleert een zeer veelbelovende technologie waarvan het potentieel de komende jaren volledig kan worden benut”, aldus Nikolai Setzer, Hoofd van Continental’s bandendivisie. “Met het oog op de toenemende motorisering in groeimarkten zoals Azië, verwachten we een toename in de vraag naar natuurlijk rubber. We zijn ervan overtuigd dat het gebruik van rubber uit paardenbloem onze productie van banden efficiënter en duurzamer zal maken.
Groeiende vraag natuurrubber
In het RUBIN project wordt gewerkt aan een ecologische oplossing voor dit groeiende vraag naar natuurrubber. De Russische paardenbloem is rijk aan rubber en heeft voor de bloei geen tropisch klimaat nodig. “Dit betekent minder transport en voldoen aan de wereldvraag zonder dat er een aanslag op het regenwoud wordt gedaan”, aldus Setzer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.