Jaarverslag Continental: 1,2 miljard euro nettowinst in 2023
(Foto: Shutterstock)

Jaarverslag Continental: 1,2 miljard euro nettowinst in 2023

Continental heeft afgelopen jaar een nettowinst gerealiseerd van 1,2 miljard euro. In 2022 bedroeg de winst 67 miljoen, waarmee de ‘winstsprong’ uitkomt op 1.635 procent, zo berekent Continental in een financieel bericht. Hierin staat verder dat de brutomarge verbeterde van 4,9 naar 6,1 procent.

De bandendivisie kon de omzet stabiel houden op 14 miljard ondanks zwakke markten voor vervangingsbanden in Europa en Noord-Amerika. Bij Continental Tire verbeterde de marge licht van 13,1 naar 13,5 procent, wat deels te danken was aan een aantrekkende Europese markt tegen het eind van het jaar. De Automotive divisie voerde de omzet met 10,8 procent op naar 20,3 miljard. De marge bleef beperkt tot 1,9 procent, wat wel beter was dan de minus 0,3 procent van 2022.

Continental heeft in december een forse herstructurering van Automotive aangekondigd waarbij ruim zevenduizend banen worden geschrapt. Op basis daarvan verwacht het bedrijf de marge dit jaar op te kunnen voeren naar 3 tot 4 procent. Continental is tevreden met de prestaties onder moeilijke omstandigheden. “De geopolitieke situatie, de aanhoudende druk op de leveringen van chips en de inflatie hadden een forse invloed op de prestaties”, aldus ceo Nikolai Setzer. “We hebben onze doelen voor 2023 bereikt en boekten verbeteringen naar het bereiken van onze doelen op middellange termijn.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.