‘Winst Continental onder druk door zwakke Europese automarkt’
(Foto: Shutterstock)

‘Winst Continental onder druk door zwakke Europese automarkt’

Continental waarschuwt dat zijn omzet en winst onder druk staan door de zwakte op de Europese automarkt en prijsonderhandelingen met autofabrikanten, zo meldt Bloomberg.

Volgens voorlopige cijfers van de Duitse bandenmaker lag de marge op aangepaste winst vóór rente en belastingen in het eerste kwartaal rond de 2 procent. Dat is minder dan de helft van wat analisten van Bloomberg hadden verwacht.

De aandelen van Continental daalden woensdagochtend tot 4,4 procent in de vroege handel. Dat draagt bij aan een daling van 8,9 procent in de afgelopen 12 maanden. De verwachting is nu dat de omzet rond de 9,8 miljard euro ligt. Dat is minder dan de 10,1 miljard euro die analisten voorspelden.

Toch verwacht het bandenbedrijf dat de omstandigheden later in het boekjaar 2024 zullen verbeteren.

Onder druk

Continental staat onder druk om kosten te verlagen, terwijl het moet investeren in nieuwe technologieën. Het bedrijf had eerder dit jaar al aangegeven dat de wereldwijde auto-output waarschijnlijk vlak zal zijn en waarschuwde voor hogere personeelskosten die de winst zullen drukken.

De bandenmaker schrapte eerde zo’n 7.150 banen bij zijn tak voor auto-onderdelen. De fabrikant wil op die manier kosten besparen en het bedrijf beter laten concurreren in de overgang naar elektrische auto’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.