Bridgestone Run Flat banden nu even goed als conventionele banden

Bridgestone Run Flat banden nu even goed als conventionele banden

Bridgestone runflatDe Run Flat banden van Bridgestone kunnen zich nu op alle gebieden meten met de conventionele Bridgestone banden. Dit zeggen de Duitse en Oostenrijkse automobielverenigingen ADAC en ÖAMTC na een gezamenlijke test.
Zij vergeleken verschillende zomer- en winterbanden van Bridgestone met Run Flat technologie met conventionele banden van Bridgestone. De tests werden uitgevoerd met een BMW 1 Serie (205/55 R16 H) en VW Golf VI (225/45 R17 W).
Run Flat technologie
De automobielverenigingen kwamen tot de conclusie dat de geteste Bridgestone modellen aanzienlijke verbeteringen laten zien: “Run Flat Banden hebben geen opvallende nadelen. In sommige gevallen waren er tekenen van voordelen in vergelijking met conventionele banden op een nat wegdek.” In de test bleek dat met alle Bridgestone Run Flat banden na het volledig wegvallen van de bandenspanning nog 120 kilometer kon worden gereden. Bij conventionele banden is dit nauwelijks 3 kilometer.
Verkoopstijging
Volgens José Enrique Gonzalez, Director Consumer Marketing Bridgestone Europe laten deze tests zien dat er enorme progressie is geboekt: “Hierdoor presteert onze nieuwste band met Run Flat technologie net zo goed als een conventionele band. Dit heeft zich ook vertaald naar een verkoopstijging van 39% in de afgelopen 3 jaar. We denken dat de komende 5 jaar de markt voor banden met Run Flat technologie met nog eens 23% zal groeien.”
BMW en Mercedes-Benz zijn de belangrijkste autofabrikanten die de Bridgestone Run Flat banden gebruiken voor eerste montage.
Klik hier voor de testresultaten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.