Bridgestone investeert 5 miljard euro in banden voor EV’s en mijnmachines
(Foto: Shutterstock)

Bridgestone investeert 5 miljard euro in banden voor EV’s en mijnmachines

Bridgestone gaat de komende drie jaar rond de 5 miljard euro investeren in de ontwikkeling en productie van speciaalbanden voor EV’s en mijnmachines. De Japanse fabrikant wil het aanbod van zwaardere banden opvoeren tot rond de 50 verschillende producten, zo meldt de Japanse nieuwsdienst Nikkei.

Het investeringsbedrag is ongeveer dubbel zo veel als wat Bridgestone de afgelopen drie jaar investeerde. De plannen worden in maart verder bekend gemaakt bij de publicatie van het nieuwe businessplan. “Bridgestone wil meer investeren om nieuwe technologieën te creëren en waarde toe te voegen terwijl we tegelijkertijd de bandenprijzen verlagen,” aldus ceo Shuichi Ishibashi tegenover Nikkei. Ook wil de Japanse bandenfabrikant meer inzetten om CO2-neutraliteit te bereiken, onder andere door meer duurzame materialen in te zetten.

Bridgestone doet zijn geldinjectie op een moment waarop zijn Chinese en Zuid-Koreaanse rivalen vooruitgang boeken op het gebied van banden van basiskwaliteit. Het Japanse bedrijf wil zich concentreren op de ontwikkeling en productie van zijn producten in zijn Amerikaanse, Europese en Aziatische fabrieken. Bridgestone  in plaats van een groeiende prijzenoorlog met deze spelers aan te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.