Bridgestone komt met EV Services Platform
(Foto: Shutterstock)

Bridgestone komt met EV Services Platform

Bridgestone Mobility Solutions, het onderdeel van Bridgestone dat zich richt op datagestuurde mobiliteitsoplossingen, kondigt een ‘uitgebreid’ EV Service Platform voor wagenparken aan.

Het EV Services Platform integreert oplossingen van mobiliteits- en energieleveranciers in één platform. ‘Bedrijven met wagenparken krijgen eenvoudiger, sneller en tegen lagere integratiekosten toegang tot een breed scala aan geavanceerde EV-diensten die de elektrificatie van wagenparken versnellen en EV activiteiten optimaliseren’, meldt Bridgestone in een persbericht.

Het platform creëert een naadloze verbinding tussen verschillende serviceproviders op basis van wagenpark- en energiegegevens. Het systeem organiseert services in zes hoofdpijlers: laadhardware en  software, slim opladen, energiebeheer, batterijanalyse, planning en vlootbeheer.

Taco Olthoff, EV program director bij Bridgestone Mobility Solutions: “De weg naar elektrificatie brengt uitdagingen met zich mee: hoge investeringen, het in stand houden van een betrouwbare werking en het optimaliseren van je bedrijf om de actieradius te vergroten en kosten te besparen. Deze problemen kunnen alleen worden opgelost als de energie- en mobiliteitsindustrie samenwerken.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.