ANWB raadt suv-band Kormoran af in zomerbandentest

ANWB raadt suv-band Kormoran af in zomerbandentest

Zomerbanden voor de bandenmaat 185/65 R15H (onder andere te vinden onder de Audi A1, Citroën C3, Kia Rio, Opel Corsa en Nissan Micra) komen met een ruime voldoende uit de zomerbandentest van de ANWB, zo meldt de organisatie. Van de 16 geteste banden halen 10 een voldoende (3 van de 5 sterren). Zes banden scoren het oordeel goed (4 van de 5 sterren): de Goodyear EfficientGrip Perform 2, Bridgestone Turanza T005, Michelin Primacy 4, Pirelli Cinturato P1 Verde, Dunlop Sport BluResponse en de Giti GitiSynergy H2.

Bandentest

Van de 18 geteste banden voor de middenklasse suv’s in de maat 215/60 R16V worden 5 banden als goed beoordeeld en 12 banden voldoende. De ANWB raadt het berijders af om te kiezen voor de Kormoran Road Performance in deze maat; de band krijgt met twee sterren de beoordeling matig. In de zomerbandentest van 2020 werd de Firestone Roadhawke afgebrand; de band behaalde slechts 1 ster.

De zomerbanden zijn in de bandentest getest op remweg, veiligheid, zijdelingse grip (weerstand tegen slippen van de auto), weerstand tegen aquaplaning, geluidsproductie, slijtvastheid en de eigenschappen op droog wegdek. De ANWB heeft sinds dit jaar ook de profieldiepte toegevoegd en de verwachte levensduur van de banden opgenomen in de test. In Nederland is het marktaandeel van de zomerband dalende, door de stijgende populariteit van de vierseizoenenband.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.