Bouw aardehuizen met banden begonnen

Bouw aardehuizen met banden begonnen

De bouw van het meest kenmerkende onderdeel van de Aardehuizen in Olst is vrijdagmiddag begonnen. Er werd een begin gemaakt met de muren die bestaan uit met zand gevulde autobanden.
In het bijzijn van tientallen genodigden werd de eerste band gevuld en op zijn plek gelegd. Dit was het officiële startschot voor de bouw van deze 23 bijzondere woningen in Olst-Zuid die extreem milieuvriendelijk moeten zijn. Zo zijn er geen aansluitingen voor stroom en riolering en het huis wordt gebouwd van afval. De dikke wanden moeten de warmte vasthouden die door het zonlicht binnenkomt via de zuidgevel die volledig uit glas bestaat.
Onder de genodigden waren uiteraard de leden van de Vereniging Aardehuis Oost-Nederland, maar ook betrokkenen van woningcorporatie SallandWonen, de gemeente, bouwbedrijf BAM en de provincie. Overijssel steekt namelijk 800.000 euro in deze wijk van Aardehuizen.
De bewoners bouwen hun huizen zelf, daarbij geholpen door een klein leger vrijwilligers. Het heeft de vereniging jaren gekost om op dit punt te komen. De vreugde dat de bouw nu echt kan beginnen, was dan ook groot vrijdagmiddag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.