Douane reikt 1000e AEO-certificaat uit aan Van den Ban

Douane reikt 1000e AEO-certificaat uit aan Van den Ban

Op dinsdag 26 juni heeft de directeur van de Douane, Willy Rovers, het 1000e AEO-certificaat uitgereikt aan Van den Ban Autobanden BV in Hellevoetsluis. Algemeen Directeur Frans van Lenten nam het AEO–C certificaat in ontvangst.
AEO staat voor Authorised Economic Operator. Voor de Nederlandse Douane is de invoering van deze status een belangrijke stap in de samenwerking met het Europese bedrijfsleven. Het biedt de mogelijkheid om samen te zorgen voor een veilige logistieke keten. Alle AEO certificaten zijn erkend in de gehele Europese Unie.
Het AEO -certificaat is voor bedrijven die deelnemen aan het internationale handelsverkeer, zoals VDB. Op basis van het communautair douanewetboek en bijbehorende toepassingsverordeningen zijn criteria opgesteld waaraan moet worden voldaan. Het AEO certificaat biedt voordelen, zoals minder controles voor bepaalde schakels in de logistieke keten, een lagere zekerheidstelling en commerciële voordelen. Zo beschouwen zakenpartners een AEO-gecertificeerd bedrijf als een betrouwbare handelspartner.
VDB is nu in het bezit van het AEO-C certificaat (Customs/Douanevereenvoudigingen). Het AEO-veiligheidscertificaat (AEO-S) zal de komende tijd binnen VDB verder worden opgepakt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.