CEAT ziet prijsstijging van grondstoffen afnemen
(foto: CEAT)

CEAT ziet prijsstijging van grondstoffen afnemen

De Indiase bandenfabikant CEAT ziet de prijzen voor grondstoffen langzaam afkoelen waardoor de marges ook weer wat aantrekken. CEAT blijft echter wel voorzichtig gestemd over de vraag naar banden, met name op buitenlandse markten.

Dat meldt CEAT in een financieel persbericht. Het dochterbedrijf van bandenonderneming RPG boekte in het laatste kwartaal van 2022 een winst van omgerekend 26 miljoen euro, dat was 62 procent beter dan een jaar eerder. De kwartaalomzet kwam met 720 miljoen euro 13 procent hoger uit. Vergeleken met het voorafgaande kwartaal daalde de winst echter met 5,8 procent.

“Onze marges blijven verbeteren door de afkoelende prijzen voor grondstoffen,’’ zegt managing director Anant Goenka. “De groei komt vooral van de binnenlandse vraag. Onze vooruitzichten zijn positief.’’ Goenka wijst er ook nog op dat de fabriek in Halol gecertificeerd is als Lighthouse Factory door het World Economic Forum in Davos. “Dat bewijst onze capaciteiten voor het bereiken van een betere productkwaliteit en klantenservice.’’

De banden van CEAT worden in Nederland voor personenwagens en bestelwagens door Deli Tyres gedistributeerd. Forrez Nederland is de officiële distributeur van landbouwbanden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.