Ceat versterkt positie in Europa

Ceat versterkt positie in Europa

ceat_logoDe Indiase bandenproducent Ceat gaat de komende jaren haar aanwezigheid in Europa versterken. Dit maakte het bedrijf bekend tijdens Reifen 2014.
Ceat en Alutra
Voor de distributie van de banden wil men nauw gaan samenwerken met locale partners. Volgend jaar wil Ceat een nieuw assortiment personenauto en truckbanden van de merken Ceat en Alutra lancering. Op dit moment worden hiertoe al voorbereidingen getroffen.
Voor de ondersteuning van de Europese partners gaat Ceat dit jaar een verkoopkantoor voor de Europese markt openen in Brussel. Dit kantoor zal de locale partners in Europa ondersteunen met onder meer aftersales en marketing. Op termijn zal Ceat ook een assortiment landbouwbanden lanceren. Om de verwachte groei te kunnen faciliteren zal in India een nieuwe fabriek worden gebouwd.
India
Ceat is de vierde grote Indiase bandenproducent. De producent werd in 1924 opgericht in Italie en verhuisde in 1958 naar India waar een samenwerking werd gestart met Tata. In 1982 werd Ceat overgenomen door de Indiase RPG Group. Tot voor kort deelde Ceat nog haar merkrechten met Pirelli.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.