Bandenverkopen storten in

Bandenverkopen storten in

De verkoop van bandenretailers lopen sterk terug. Het automotive vakblad Auto Kompas zegt dat de consument minder snel nieuwe banden koopt en dat de zakelijke markt ten aanzien van winterbanden een stuk voorzichtiger is. Men stelt dat uit recente marktcijfers over het 3e kwartaal blijkt dat op retailniveau dit jaar bijna 355.000 banden minder zijn verkocht. “Diverse retailers en distributeurs verwachten dat het laatste kwartaal van dit jaar een flinke dreun op zal kunnen gaan leveren. Vorig jaar werden er in het 4e kwartaal 2.405.000 banden verkocht/gemonteerd. De verwachting is dat mede door een zwakkere winterbandenverkoop de retailers het 4e kwartaal 250.000 tot 300.000 banden minder gaan monteren. Ook op Europees niveau lopen de bandenverkopen terug, aldus Auto Kompas. Uit de cijferpool van bandenfabrikanten blijkt dat de gezamenlijke verkoopdaling over de eerste 3 kwartalen 7,4% bedroeg.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. John ter Meulen

    Vooral de ontwikkelingen op de bandenmarkt volg ik met belangstelling. Helaas word je er niet vrolijk van. En dan hebben we het nog niet eens over de eerste montage. Hopelijk zijn de gevolgen van de terugval niet al te groot maar het lijkt me dat het voor veel bedrijven vooral niet te lang moet duren.

  2. Daniel

    Het ziet er inderdaad naar uit dat de consument een iets voorzichtiger bestedingspatroon begint te hanteren. Helaas geldt dit ook voor de aankoop van autobanden.

  3. Wat betreft winterbanden vraag ik me af in hoeverre we deze echt nodig hebben in Nederland. De gemiddelde band is al aardig instaat om met diverse weersomstandigheden om te gaan, wat voornamelijk regen is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.