Profile: 500 extra mensen nodig voor winterbandenwissels

Profile: 500 extra mensen nodig voor winterbandenwissels

Het aantal winterbandenwissels in Nederland stijgt explosief. Profile Tyrecenter meldt dat hiervoor de inhuur nodig is van flexibele technische personeelsleden in de wintermaanden: “In totaal gaat het om circa 500 personen die nodig zijn.”
Profile Tyrecenter, met een aandeel van 35 procent in de zakelijke markt, verwacht dat het aantal winterbandenwissels bij zakelijke rijders toe zal nemen tot ruim 120.000. Op basis van een uitgevoerde winterbandenanalyse voorziet men 20 procent meer zakelijke winterbandwissels dan vorige winter. “Bij 80 procent van de leasecontracten is de winterband inmiddels inbegrepen.”
Uit marktonderzoek van Motive Action onder 1.500 automobilisten blijkt verder dat twee op de vijf Nederlandse automobilisten op winterbanden rijdt (39 procent). 86 procent van de consumenten geeft aan zich met winterbanden juist veiliger te voelen op de weg. Eén van de oorzaken voor de spectaculaire opmars van de winterband is dat steeds meer leasemaatschappijen de winterbanden in hun contracten aanbieden. Ook geven verzekeraars dit seizoen voor het eerst korting op het gebruik van winterbanden in de winterperiode. Verder stellen steeds meer werkgevers het gebruik van winterbanden verplicht voor werknemers met een auto van de zaak. Bovendien is er meer bewustwording onder zakelijke en particuliere rijders over de veiligheid en speelt wetgeving in het buitenland een grote rol.

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. rubocar

    Als PROFILE OMHOOG ZIT BIED IK MIJN WERKPLAATS AAN OM BANDEN TE WISSELEN.ET VRIENDELIJKE GROET R.BOZELIE (Rubocar , Spankeren)

  2. Hans

    PTC cijfertjes……
    120.000 wissels met 500 man extra personeel !!!
    Gaat het vaste personeel dan met vakantie ?
    120.000 auto’s : 500 = 240
    240 auto’s per extra monteur : 10 weken wisselperiode = 24 auto’s per extra monteur per week.
    Dat is nog niet eens 5 auto’s per dag.
    Als het 120.000 banden-wissels zijn, is dit artikel toch een lachertje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.