Bandenplak-pilot in Rotterdam van start
(Foto: Kongsi)

Bandenplak-pilot in Rotterdam van start

Campagnebureau Kongsi heeft, in samenwerking met Give A Bike, drie ‘Bike repair stations’ in Rotterdam geplaatst. Het initiatief krijgt steun van de organisaties Rotterdamse Fietsalliantie en Rotterdam Circulair.

Bij de stations kunnen fietsers gratis gereedschap gebruiken om hun fiets te repareren of banden te plakken. Daarnaast is er ook een gratis bandenpomp aanwezig. De werktuigpalen staan op de stoep bij sociale fietswerkplaatsen Give A Bike/Keilewerf Rotterdam aan de Vierhavensstraat (M4H), Werkcentrum Pluspunt Rotterdam aan de Noorderhavenkade (Blijdorp) en bij de circulaire voorbeeldstad Bluecity (010) aan de Maasboulevard (Kralingen).

“We doen dit jaar een pilot met de stations om onderzoek te doen naar het gebruik en concept. Er staan duizenden kapotte fietsen stil in de stad, en nog weer honderden worden jaarlijks weggegooid. Met de Bike Repair Stations maken we het makkelijk en leuk om je fiets in topconditie te houden”, vertelt Kelly Leeuwis, eigenaar van Kongsi, op social media.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.