ANWB: Michelin en Vredestein beste All Season banden

ANWB: Michelin en Vredestein beste All Season banden

michelin-crossclimateDe Michelin CrossClimate is de overtuigende winnaar van de ANWB-test van All Season banden. Dit laat de automobilistenbond weten op basis van haar All Season banden Test 2016.

Aanraden
Van de zeven geteste all seasonbanden (bandenmaat 205/55 R16V) zegt de ANWB naast de Michelin CrossClimate ook de Vredestein Quatrac 5 aan te kunnen raden.
Volgens de ANWB is de Michelin overtuigend de testwinnaar. In de zomer zit deze band op het niveau van een goede zomerband. Op nat wegdek presteert de band zowel in warme zomerse als in koude winterse omstandigheden goed, maar op sneeuw heeft de CrossClimate niet het niveau van een echte winterband. “Maar de band scoort wel een voldoende.”
De Vredestein Quatrac 5 haalt volgens de ANWB niet het niveau van de Michelin onder zomerse omstandigheden, “maar scoort wel voldoende. Op sneeuw doet deze band het iets beter. Net als de Michelin krijgt de Vredestein op geen enkel onderdeel een onvoldoende.”

Milde winter
De overige 5 geteste all seasonbanden krijgen wel op één of meerdere testonderdelen een onvoldoende. De ANWB raadt deze banden daarom slechts beperkt (3) of niet (2) aan: “Wie optimale prestaties in zomer én winter wil is het beste af met goede zomer- en winterbanden. Maar in een vlak land als Nederland, met relatief milde winters en weinig sneeuwdagen, zijn de met 3 sterren geteste all seasonbanden een veilig alternatief.”

In de afgelopen jaren heeft de ANWB naast winterbanden ook al all season banden getest, maar: “Vrijwel nooit zat er een band tussen die ook in alle seizoenen een voldoende scoorde en die we konden aanraden.” Reden hiervoor waren tekortkomingen ten opzichte van winterbanden in de sneeuw en slechte prestaties onder zomerse omstandigheden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.