Amerika wil verkoop gebruikte banden stimuleren

Amerika wil verkoop gebruikte banden stimuleren

De Amerikaanse staat Florida wil een wet invoeren die de verkoop van gebruikte banden moet stimuleren. Dit schrijft Tire Review. Deze wet moet de hoeveelheid afgedankte banden terugdringen door ze zo lang mogelijk verantwoord te gebruiken.
De Senaat in Florida heeft voorgesteld dat er dealers van gebruikte banden komen die de kopers informeren over de leeftijd van de gebruikte banden. Vóór het monteren van de gebruikte band overhandigt de dealer een document met de leeftijd van de band, ondertekend door de dealer en geaccordeerd door de koper, die een copie moet krijgen. Na goedkeuring wordt daarna de band vervangen. De dealer moet het origineel minimaal drie jaar bewaren. Tevens ontvangt de koper een verklaring over de risico’s van een gebruikte band. Wanneer een dealer dit niet doet, kan hij een boete krijgen.
De wet moet de verkoop van gebruikte, en dus goedkopere, banden stimuleren door deze een beter imago te geven op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. De wet moet ingaan op 1 juli 2013.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.