ADAC: Bridgestone Ecopia EP150 zeer aanbevelenswaardig

ADAC: Bridgestone Ecopia EP150 zeer aanbevelenswaardig

Bridgestone’s Ecopia EP150 band heeft van de Duitse autoclub ADAC het predicaat “zeer aanbevelenswaardig” gekregen. In de ADAC-zomerbandentests werden 16 toonaangevende bandenmerken getest, waaronder de Ecopia EP150 (maat 195/65 R15 onder een Skoda Octavia), voor het eerst sinds de Europese introductie van deze band in 2010. Daarnaast beoordeelde de ADAC de Ecopia EP150 als: “een zeer goed uitgebalanceerde zomerband; goede resultaten op alle criteria op het gebied van veiligheid”.
Ook de Firestone TZ300 deed mee in de ADAC-tests van de 195/65 R15, en wel in het middenklasse-segment, waar hij het predicaat “aanbevelenswaardig” meekreeg en de opmerking “uitstekend onder droge omstandigheden”. Bij afzonderlijke ADAC-tests op banden van een kleiner formaat (175/65 R14T onder een Ford Fiesta) werd o.a. de Firestone Multihawk band getest. Ook deze band kreeg het predicaat “aanbevelenswaardig”.
ADAC Motorwelt is de officiële publicatie van ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club), de grootste autoclub van Duitsland, en met een oplage van 18 miljoen het meest gelezen tijdschrift van Duitsland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.