2014: iets lagere omzet voor Hankook

2014: iets lagere omzet voor Hankook

HankookHankook Tire heeft in 2014 een omzet behaald van 6,68 biljoen Koreaanse Won (KRW) (4,78 miljard euro). Het bedrijfsresultaat bedroeg 1,03 biljoen KRW (737 miljoen euro). Dit blijkt uit het gepresenteerde jaarverslag.
Dit is een daling van de omzet ten opzichte van vorig jaar. In 2013 bedroeg de omzet nog 7,07 biljoen Koreaanse Won (4,86 miljard euro). Het bedrijfsresultaat lag toen gelijk op 1,03 biljoen KRW (737 miljoen euro).
Positief bedrijfsresultaat
Hankook is er naar eigen zeggen ondanks de ongunstige marktomstandigheden als gevolg van de economische recessie, in geslaagd een positief bedrijfsresultaat te behalen dat vergelijkbaar is met de indrukwekkende resultaten over 2013. De omzet groeide vooral in het segment van de Ultra High Performance (UHP)-banden en daarnaast leverde de uitbreiding van de premium Original Equipment (OEM) markt een belangrijke bijdrage aan de bemoedigende financiële resultaten.
UHP banden
De inkomsten uit de omzet van UHP banden behielden hun stijgende lijn en eindigden met een totale stijging van 6,8% ten opzichte van het voorgaande jaar. Daarmee zijn ze verantwoordelijk voor ca. 30% van de totale omzet van Hankook banden wereldwijd. De run-flat banden en banden voor de motorsport laten een stijging zien van 10,8% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.