Kenda koopt Starco Europa

Kenda koopt Starco Europa

KendaDe Taiwanese bandenproducent Kenda heeft het Deense Starco Europe gekocht. Met deze aankoop wil Kenda beter toegang krijgen tot de Europese markt.

Kenda Group
Zowel Starco als Kenda zeggen goede langetermijn mogelijkheden te zien in de overname. Kenda is al sinds 1982 toeleverancier van Starco. De laatste 12 maanden hebben besprekingen tussen beide partijen ertoe geleid hun samenwerking om te zetten in een overname. Voor Starco zal er niet veel veranderen; het bedrijf is vooralsnog niet voornemens om organisatorische veranderingen door te voeren als gevolg van de overname. De Starco directie zal wel gaan rapporteren aan Kenda USA.

Europa
Kenda heeft reeds een sterk marktaandeel in VS. Het bedrijf is daar vooral sterk met banden voor onder meer trailers, grasmaaiers, groenvoorziening, (golf)karren en nutsvoertuigen. Kenda wil verder groeien in deze sectoren in Europa en Noord Amerika. De overname biedt ook mogelijkheden in andere werelddelen.
Starco blijft actief in dezelfde marktsegmenten als waar het al actief in was, waaronder landbouw, bedrijfsauto’s en industrie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.