Omzet Apollo stijgt 22%

Omzet Apollo stijgt 22%

Apollo Tyres zag in het eerste kwartaal van 2018, dat is het vierde kwartaal van 2017 volgens de Indiase telling, haar omzet met 22% stijgen. Dit blijkt uit het kwartaalverslag van de bandenproducent.
India en Europa
De omzet kwam uit op 39.82 miljard Rupees. Het bedrijfsresultaat steeg met 33 procent tot 5.59 miljard Rupees en de winst op steeg met 10 procent tot 2,5 miljard Rupees. Volgens Apollo groeide het bedrijf in India en Europa. De belangrijkste groeifactoren waren de goede verkopen van bedrijfsautobanden in India, vooral truckbanden, en personenautobanden in Europa.
Grondstoffen
Onkar S Kanwar, CEO van Apollo Tyres Ltd, spreekt van een indrukwekkende prestatie, vanwege groei in alle segmenten van het bedrijf: “Alleen het tekort aan grondstoffen en stijgende kosten ervan plaatste ons voor uitdagingen. De prijzen van grondstoffen stegen meer dan 10% in het afgelopen kwartaal. Deze stijging lijkt zich door te zetten en dat zet een druk op onze marges. Maar aan de andere kant is er de capaciteitsuitbreiding in India en Europa. Daarom kijken we vooruit naar een gezonde verdere groei.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.