Toyo Tire flink in de min

Toyo Tire flink in de min

In het eerste kwartaal van 2018 heeft Toyo Tire & Rubber een lagere omzet behaald. De bandendivisie behaalde echter weer een oiets hogere omzet. Dit blijkt uit het zojuist verschenen kwartaalverslag.
Bandendivisie
De omzet kwam uit op 93,74 miljard yen, een daling van 4,4% ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 10,60 miljard yen, een afname van 12,5% en de winst kwam uit op 8,52 miljard yen, een afname van 15,2% ten opzichte van een jaar eerder.
De bandendivisie van het bedrijf behaalde een omzet van 80,78 miljard yen, een toename van 2,5% ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat was 11.94 miljard yen, een afname van 2,4%.
Reservering
Reden voor de slechte resultaten van het bedrijf was dat er geld moest worden gereserveerd voor compensaties als gevolg van fouten in 2015 bij een andere divisie dan de banden van Toyo Tire & Rubber. Deze divisie had in dat jaar producten geleverd die niet op de juiste manier waren gecertificeerd en daardoor niet voldeden aan de richtlijnen van de overheid. Daarom heeft de bandenproducent geld moeten reserveren voor uitkeringen als gevolg van mogelijke schades en extra kosten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.