Woerdense Techniek 3-daagse druk bezocht

Woerdense Techniek 3-daagse druk bezocht

De Woerdense Techniek 3-daagse, die vorige week voor de vierde maal plaats vond, werd dit jaar bezocht door ruim 4.000 bezoekende kinderen en hun ouders. Zij konden op een ludieke manier kennis maken met techniek en technische beroepen.
Op de motorvoertuigenstand konden de kinderen zelf actief aan de slag met banden wisselen, auto-elektronica, een vrachtwagencabine kantelen, poetsen, uitdeuken en fietsenmaken. “Het evenement was weer groter dan voorgaande edities en trok weer meer bezoekers”, aldus medeorganisatoren Arno Groenewegen (Fiat Autowinkel) en Albèrt de Goey (ABS Ad de Goey). “We hebben aan een hele grote groep kinderen en hun ouders laten zien dat werken in de techniek leuk en uitdagend is. We willen bereiken dat de kinderen een technische opleiding in ieder geval willen overwegen, zowel op VMBO-niveau als voor de leerlingen van de HAVO of VWO.”
De techniek 3-daagse is een initiatief van Woerdens Techniek Talent, een samenwerkingsverband van ruim 60 bedrijven (15 automotive), 6 scholen (VMBO, MBO èn HBO) en 3 gemeentes (Montfoort, Oudewater en Woerden). De inspanningen zijn gericht op de instroom van nieuwe leerlingen en op het stroomlijnen en verbeteren van opleidingsprogramma’s.
Klik hier voor het filmpje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.