Continental ziet omzet ruim 9 procent stijgen

Continental ziet omzet ruim 9 procent stijgen

De omzet van Continental in de eerste negen maanden van dit jaar is 9,1 procent hoger uitgevallen dan in dezelfde periode vorig jaar.
Gebaseerd op de resultaten van de eerste negen maanden zegt het bedrijf de doelstellingen voor geheel 2012 te handhaven, ondanks de onzekere markt, vooral in Europa, en de vertraging in de mondiale economie. “Gebaseerd op de eerste negen maanden verwachten we nog steeds een omzettoename met ruim 7 procent tot meer dan 32,5 miljard euro voor het hele jaar 2012”, zei Dr. Elmar Degenhart, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Continental, bij de presentatie van het kwartaalverslag. Na een positieve start van het vierde kwartaal verwacht hij dat de omzet en winst in ieder geval even hoog zullen zijn als in het derde kwartaal. “We profiteren nu goed van onze internationale positie en kunnen de zwakte in Europa compenseren met groei in Noord Amerika en Azie.”
In de eerste negen maanden nam de omzet toe met 9,1 procent op jaarbasis tot 24,6 mijard euro, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De EBIT (winst vóór rente en belasting) steeg met 437 miljoen euro, of 22,8 procent, tot 2,4 miljard euro.
De omzet van de Automotive Groep nam in de eerste negen maanden toe tot 14,8 miljard euro. In de Rubber Groep steeg de omzet in deze periode tot 9,9 miljard euro. Degenhart: “Ondanks dat de markt voor winterbanden langzaam op gang kwam, zijn we ervan overtuigd dat we het niveau van vorig jaar van ongeveer 20 miljoen verkochte winterbanden dit jaar zullen halen. De recent gepubliceerde tests hebben geleid tot een zeer positieve ontvangst van onze banden en geven ons reden om hier positief over te zijn.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.