Winnaars Innovatie Awards Reifen bekend

Winnaars Innovatie Awards Reifen bekend

Maandagavond 26 mei zijn tijdens de opening van Reifen 2014 in de Messe Essen de Innovatie Awards uitgereikt. In total waren er 30 inzedingen.
Geluidsmeting
In de categorie ‘Technologie  and  Producten” won Yokohama met een meetsysteem waarmee het aerodynamische en akoestieke rolgedrag van banden wordt gemeten. Samen met de Japanse ruimte-authoriteit AXA is het het bedrijf gelukt om een heuse doorbraak te bewerkstelligen met de geluidsmetingen. Deze vinding kan helpen om stillere autobanden te maken.
Aluminium wiel
In de categorie ‘Milieu en grondstoffen’ won Borbet, de Duitse producent van aluminium wielen. Dit bedrijf ontwikkelde een aluminium wiel waarin naast het traditionele materiaal gebruik wordt gemaakt van  natuurlijke mineralen. Dit materiaal is als een geraamte geintegreerd in het wiel waar het het gebruik van metaal niet is vereist. Dit leidt tot een aanzienlijke gewichtsbesparing zonder dat dit ten koste gaat van de kracht.
Balanceersysteem
In de categorie ‘Serviceconcepten’ won Cemb, de Italiaanse producent van balancer en richtmachines, met het Paguro P2 balanceersysteem voor bus en truck banden. Dit systeem is door handmatig meten geschikt voor mobiele bandenservice en heeft een speciale functie voor het reinigen van de studs. De gebruiker kan tot tien wielnokken in drie minuten schoonmaken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.