Vredestein lanceert Fortezza Flower Power tijdens Eurobike

Vredestein lanceert Fortezza Flower Power tijdens Eurobike

VredesteinVredestein heeft tijdens de Eurobike beurs in Friedrichshafen een prototype van de nieuwe fietsband Fortezza Flower Power gepresenteerd, Deze band is gemaakt van rubber uit paardenbloemen en was een wereldprimeur.

Russische paardenbloem
Het winnen van rubber uit paardenbloemen is een gezamenlijk initiatief met de Wageningen University and Research (WUR). Het project heeft de naam DRIVE4EU en is gefinancierd door de Europese Unie. De betrokkenheid van Vredestein laat naar eigen zeggen het belang zien dat het bedrijf hecht aan duurzaamheid en innovatie.
De Vredestein Fortezza Flower Power is de eerste fietsband ter wereld die is geproduceerd met natuurlijk rubber uit de Russische paardenbloem Taraxacum kok-saghyz. Deze Russische paardenbloem wordt momenteel gekweekt in Nederland.

DRIVE4EU
Apollo Vredestein neemt deel in het project DRIVE4EU dat zich richt op de productie van natuurlijk rubber op basis van de Russische paardenbloem. Doel van dit project is om de EU minder afhankelijk te maken van de import van natuurlijk rubber als een antwoord op een mogelijk tekort aan natuurlijk rubber omdat de vraag wereldwijd zal toenemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.