Van raceband naar heftruckbanden
(Foto: Continental)

Van raceband naar heftruckbanden

Continental gebruikt carbon-black van gerecyclede racebanden voor de productie van solide banden voor onder meer heftrucks. Continental heeft zijn 300 CrossContact Extreme E banden verwerkt met een speciaal pyrolyse proces. Hiermee wil het bedrijf besparen op het gebruik van ruwe grondstoffen. Volgens Continental vermindert het terugwinnen van de carbon black CO2-emissie, zo meldt het bandenbedrijf.

De solide banden waarin deze teruggewonnen stof is verwerkt, komen uit een fabriek in het Duitse Korbach. Het bandenbedrijf werkt bij dit project samen met Pyrum Innovations.

‘’Met het recyclen van Extreme E racebanden verhogen we de bekendheid van het significante potentieel van banden pyrolise. We zijn er zeker van dat vooruitstrevende en hoogst efficiënte pyrolise processen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het opvoeren van de duurzaamheid in de bandenindustrie’’, zegt Matthias Haufe, hoofd materiaal ontwikkeling en industrialisatie bij Continental Tires. De Duitse fabrikant hoopt tegen 2050 zeker 60 procent van-band-naar-band circulariteit te bereiken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.