Van den Ban niet ontevreden over jaarcijfers ondanks winstdaling

Van den Ban niet ontevreden over jaarcijfers ondanks winstdaling

Van den Banner websiteIn 2013 is de omzet van Van den Ban Autobanden gedaald ten opzichte van het vorige boekjaar. Dit bevestigt het bedrijf op basis van haar jaarcijfers van haar overigens gebroken boekjaar dat eindigt in juni.
Marktomstandigheden
De winst is gedaald met 69 procent tot 2,4 miljoen euro, zo meldt Automotive. De omzet daalde met 4% tot 268 miljoen euro. Toch is algemeen directeur Frans van Lenten niet ontevreden, zoals hij tegenover Automotive bevestigde: “De marktomstandigheden waren zwaar en toch hebben we nog winst weten te realiseren.”
Herstel
In Europa daalde de totale bandenvolume in heel 2012 met 12 %. Ook in het eerste half jaar van 2013 was er een daling, namelijk met 6%. Volgens Van Lenten is het herstel inmiddels ingezet en presteert het bedrijf nu beter dan vorig jaar. Hij ziet als de grootste uitdaging voor de bandenbranche het omgaan met de aanhoudende prijsdruk. “De overcapaciteit, de opkomst van internetwinkels en de noodzaak voor een aantal bedrijven om liquiditeit te genereren, zorgt de komende tijd voor aanhoudend lagere marges.” (Automotive)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.