Vaco start voorbereidingen Rolling Wheel onderzoek

Vaco start voorbereidingen Rolling Wheel onderzoek

Edwin BrinksmaVaco is gestart met de voorbereidingen van het Rolling Wheel onderzoek, dat dit jaar in Nederland voor de 4e keer wordt uitgevoerd. Dit zegt Vaco Branchemanager Edwin Brinksma tegen Bandenportaal.nl.
Mankementen
Het Rolling Wheel onderzoek is gericht op de staat van personenwagenbanden in Nederland. Binnenkort wordt gestart met het trainen van veldwerkers. Zij zullen deze maand met het daadwerkelijke onderzoek beginnen. “Dat is rond dezelfde periode als dat twee jaar geleden het geval was”, aldus Brinksma. “Daarom kunnen we de resultaten goed vergelijken. We verwachten dat dat waardevolle informatie oplevert.”
Winterbanden
Vorig jaar bleek bij het onderzoek dat winterbanden minder mankementen vertonen dan zomerbanden (14% tegen 42%). Volgens Brinksma is een oorzaak dat de gemiddelde leeftijd van winterbanden lager is dan die van zomerbanden. “Maar de belangrijkste oorzaak is dat auto’s op winterbanden in de regel twee keer per jaar voor de bandenwissel in de werkplaats komen. De banden kunnen daarom vaker door een deskundige worden gecontroleerd op gevaarlijke gebreken. Deze twee controles zijn met recht een belangrijke positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid.”
In België wordt het Rolling Wheelonderzoek deze maand al voor de 6e keer uitgevoerd.\

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.