Euromaster: 200.000 auto’s nog op winterbanden

Euromaster: 200.000 auto’s nog op winterbanden

Op dit moment rijden er nog altijd ruim 200.000 automobilisten op winterbanden, terwijl in Nederland al zomerse temperaturen van 30 graden worden bereikt. Volgens Euromaster zijn de oorzaken hiervan onwetendheid bij de automobilist, het slechte weer van de afgelopen maanden en uitstelgedrag.
Zomerbanden
In Nederland rijdt één op de drie auto’s op winterbanden. Deze zouden omstreeks de maand maart weer naar zomerbanden moeten wisselen. Maar volgens Jos Gesthuizen, Operationeel Directeur Euromaster heeft 5 tot 8% nog geen afspraak gepland voor de bandenwissel. “Dit aantal ligt iets hoger dan vorig jaar rond deze tijd. Eén van de redenen is het slechte weer van de afgelopen twee maanden. Automobilisten zijn zich bij slecht weer veel minder bewust van de noodzaak om tijdig te wisselen.”
Bewust doorrijden
Daarnaast is er altijd een kleine groep die bewust langer doorrijdt op winterbanden met als argument de zomerbanden te sparen, aldus Gesthuizen: “Het gaat hier vaak om winterbanden die bijna zijn versleten en het volgend winterseizoen niet meer halen. Uiteraard is er altijd een groep die de bandenwissel gewoonweg vergeet.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.