Vaco laat controles op certificeringseisen uitvoeren
(Foto: Shutterstock)

Vaco laat controles op certificeringseisen uitvoeren

Vaco heeft auditeurs Vibber opdracht gegeven bandenservicebedrijven steekproefsgewijs te controleren op de certificeringseisen van de sector Bandenservice. Een Vaco Erkend- en Vaco MVO+-gecertificeerd bandenservicebedrijf bewijst daarmee te voldoen aan een breed pakket eisen op het gebied van vakkennis, ervaring, werkplaatsuitrusting, veilig en gezond werken en maatschappelijk verantwoord ondernemen, meldt de branche-organisatie.

De sector Bandenservice onderscheidt de basiseisen waaraan alle leden van de sector moeten voldoen en de MVO+-eisen voor leden die zich willen profileren in maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Aan de bedrijven die zich voor MVO+-eis laten certificeren, wordt een aanvullend pakket van eisen gesteld voor o.a. milieu, energiebesparing, behandeling van klachten, het leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappij (sociale projecten) en duurzame inzetbaarheid. Vibber maakt telefonisch afspraken met de bedrijven die in de steekproef vallen. Deze afspraken worden per e-mail bevestigd, met in de bijlage de certificeringseisen (basiseisen of MVO+-eisen).

De auditor van Vibber controleert tijdens de rondgang in het bedrijf of aan de eisen wordt voldaan. Als punten van verbetering worden vastgesteld, dan zullen Vibber en Vaco de ondernemer waar mogelijk ondersteunen bij de invulling hiervan. De organisatie raadt ondernemers die worden bezocht voor een controle aan zich ‘goed voor te bereiden aan de hand van de certificeringseisen’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.