Kumho Tire tekent technologie-exportovereenkomst met Blatco [partnerbijdrage]

Kumho Tire tekent technologie-exportovereenkomst met Blatco [partnerbijdrage]

Kumho Tire heeft een technologie-exportovereenkomst gesloten met Black Arrow Tire Company (Blatco), een in Saoedi-Arabië gevestigd bedrijf dat de grootste consument en importeur van auto’s in het Midden-Oosten is. In het kader van de 20-jarige overeenkomst zal Kumho Blatco voorzien van technologie om banden voor personenauto’s te produceren.

De overeenkomst werd woensdag ondertekend in Kumho’s Yongin Central Research Center. De ondertekeningsceremonie werd bijgewoond door Il taik Jung, president & CEO van Kumho Tire, Mansik Cho, hoofd van de R&D-divisie van Kumho Tire, Sami Al Sadhan, de Saudische ambassadeur in Korea, Blatc-voorzitter Abdullah Alwahibi, en Abdulaziz al Orini, vice-voorzitter van Blatco.

Blatco, dat sterke steun krijgt van de Saoedi-Arabische regering in het kader van haar Vision 2030-initiatief, is van plan om al in 2027 een bandenfabriek van 280.000 m2 te voltooien en in bedrijf te nemen op een industrieterrein in het westen van Saoedi-Arabië. Het bedrijf wil zijn mobiliteitsactiviteiten uitbreiden door in Saoedi-Arabië banden te produceren voor verkoop in het Midden-Oosten.

Kumho Tire president & CEO Il-taek Jung: “Saoedi-Arabië is de grootste bandenmarkt in het Midden-Oosten. Dit land heeft de afgelopen jaren een robuuste groei doorgemaakt en bereidt zich nu voor op zijn toekomst door meer te investeren in de productie-industrie. De technologie-exportovereenkomst stelt Kumho in staat om zijn technologische bekwaamheid te bewijzen en het bilaterale strategische partnerschap te gebruiken om een basis te leggen voor de groei van onze productie en verkoop in de regio. We verwachten dat de overeenkomst verder zal gaan dan technologie-export en zal leiden tot een langdurig partnerschap dat als springplank dient voor Saoedi-Arabië en andere landen in de regio om hun bandenindustrie en markten te ontwikkelen.”

Adel Al Masood, CEO van Blatco: “Na het afronden van de overeenkomst met Kumho Tire starten we in 2025 met de bouw van de fabriek. Door de samenwerking met Kumho, een in technologisch opzicht vooraanstaande partij, zullen we streven naar de ontwikkeling en productie van kwaliteitsproducten met de nieuwste technologie.”

Tijdens het Korea-Saudi Arabia Smart Innovative Growth Forum dat in 2022 in Saoedi-Arabië werd gehouden, ondertekende Kumho een memorandum van overeenstemming om een joint venture op te richten voor de bandenproductie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.