Twijfel over nut winterbanden

Twijfel over nut winterbanden

Het nut van winterbanden wordt in twijfel getrokken. Adriaan Heino, verkeerspsycholoog van Centraal Beheer Achmea, zegt in het Algemeen Dagblad dat bandenfabrikanten autorijders aansporen vooral winterbanden aan te schaffen. “Zij hebben met name op testcircuits onderzoek gedaan naar het nut van winterbanden. In het echt komt de psyche van de automobilist ook om de hoek kijken. Bij technische verbeteringen, zoals airbags, autogordels en winterbanden, blijkt telkens weer dat mensen hun gedrag aanpassen. Ze krijgen een veilig gevoel en gaan bijvoorbeeld harder rijden. Daardoor wordt het positieve effect deels ‘opgegeten’.” Hij signaleert dat uit een onafhankelijke test blijkt dat de nieuwe zomerbanden veel progressie hebben gemaakt. Met het Nederlandse kwakkelweer (regen en een temperatuur boven nul) zouden ze zelfs beter zijn dan winterbanden. “Winterbanden zijn puur gebouwd op sneeuw en dat hebben we hier niet vaak.”

Dit bericht heeft 0 reacties

  1. toon van der velden

    We moeten hier niet te veel over zeggen, we hebben hier te maken met iemand die absoluut geen enkel verstand van techniek heeft,

  2. Hendriks

    Er zijn meerdere onderzoeken geweest mbt winterbanden en hieruit blijkt dat buiten het rijden op sneeuw er alleen maar nadelen zijn tov zomerbanden.Winterbanden scoren ook in de regen altijd slechter dan winterbanden.Commecieel is het echter wel interessant want ze slijten harder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.