Trend online autobanden kopen zet door

Trend online autobanden kopen zet door

Uit onderzoek van GfK in opdracht van Marktplaats en Vaco blijkt dat ruim een derde (36%) van de autobezitters zich online oriënteert bij de aanschaf van autobanden. Inmiddels heeft een half miljoen autobezitters in Nederland ooit autobanden online gekocht.
Specialist
Hoewel het aantal zoekopdrachten en online aankopen groeit, laat volgens het onderzoek bijna 70% van de autobezitters zich door een specialist adviseren. Ook voor de montage gaat Nederland naar de vakman.
7% van de autobezitters heeft weleens nieuwe of tweedehands banden online gekocht. De verwachting is dat dit percentage de komende jaren verder zal toenemen. Uit het onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de autobezitters niet uitsluit in de toekomst banden online te gaan kopen.
Online shoppen
‘‘De trend van online shoppen is ook bij auto-onderdelen niet te stoppen, zeker als het om autobanden gaat”, aldus Leendert Bottelberghs, Head of Carparts Business bij Marktplaats. “In vergelijking met vorig jaar ligt het aantal advertenties voor winterbanden op Marktplaats nu al 50% hoger.Naast het particuliere aanbod trekt Marktplaats steeds meer grote professionele autobanden aanbieders aan.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.