Nooteboom neemt Henze Autobanden Groothandel over

Nooteboom neemt Henze Autobanden Groothandel over

Tyrenet NooteboomTyrenet Nooteboom heeft op 14 september jongstleden de groothandelsactiviteiten van Henze Autobanden, opererend onder de naam Henze Autobanden Groothandel, overgenomen. Zowel Nooteboom als Henze zijn aangesloten bij de landelijke bandengrossiersorganisatie Tyrenet.
Volume en marge
Volgens Wim Vollebregt, bestuurder bij Henze Autobanden, zat een overname er al een tijdje aan te komen door de margedruk en volumeafname in de branche: “Alleen bedrijven met een groot volume zullen overleven. Van belang was om onze groothandelsactiviteiten in zijn geheel te kunnen onderbrengen bij een professionele en sterke speler. Alle medewerkers gaan over naar Nooteboom en zullen vanuit deze organisatie de werkzaamheden voortzetten.”
Samenwerking
Maurice Nooteboom, directeur bij Tyrenet Nooteboom, zegt continu op zoek te zijn naar kansen om haar positie in de bandenmarkt te verstevigen: “De jarenlange samenwerking met Henze binnen Tyrenet heeft aan de basis gestaan van deze overname. Niet onbelangrijk hierbij is dat het DNA van beide bedrijven overeenkomt, de klant staat centraal in alles wat wij dagelijks doen.”
Henze Autobanden zal zich volledig gaan concentreren op bandenretail en autoservice vanuit de vestigingen Rijswijk en Den Haag. Deze vestigingen zijn onderdeel van FirstStop.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.