Trelleborg verovert Zuidpool

Trelleborg verovert Zuidpool

Het Antarctica2 Team geleid door Manon Ossevoort, heeft nu de Zuidpool bereikt. Hiermee is de eerste fase van de expeditie, om met een MF 5610 trekker een heen-en terugreis van maar liefst 5000 kilometer te maken naar de Zuidpool deze winter, afgerond.
Trelleborg partner
Als officiële partner van de expeditie ontwikkelde Trelleborg een speciale multifunctionele set van complete wielen, banden en velgen, waardoor de MF 5610 met succes de verraderlijke weersomstandigheden van de Antarctische wateren kon trotseren.
Trelleborg en Massey Ferguson hebben testen van standaard landbouwbanden uitgevoerd, voorafgaand aan de expeditie. Hieruit is gebleken dat als gevolg van de ongunstige weersomstandigheden en de barre omgeving, het brandstofverbruik en de prestaties belangrijke uitdagingen zouden worden. Dus een band met uitstekende flotatie die resulteert in verbeterde drukverdeling op de grond en superieure trekkracht was essentieel voor een lager brandstofverbruik en hogere grip en een verhoogd comfort voor de chauffeur.
Loopvlakpatroon
Daarom hebben de Trelleborg ingenieurs ervoor gekozen om het loopvlakpatroon van zijn innovatieve ProgressiveTraction band aan te passen, door de hoogte en de afronding van de schouders van het loopvlak te veranderen. Hierdoor is de band beter geschikt voor de zachte bodem van  Antarctica. Er werd een  uniek karkas ontwikkeld dat gebruik toelaat bij een druk van amper 0.3 bar, tegelijkertijd zorgt de speciale Trelleborg velg ervoor dat de banden niet kunnen ontsporen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.